Antal anmälda

  • 5847

Samarbetspartners

Facebook Vänner

Tandvårdscentralen - när du behöver akut tandläkarvård i Malmö.

Ekens Assistans

Städcompaniet - Flyttstädning i Malmö

Elektriker i Malmö

Problem med fötterna - besök footio.se

Frågor & Svar MalmöMilen 15 juni

Hur hämtar jag nummerlappen?
Har man beställt och betalt för hemskickad nummerlapp postas den i början av juni, bör komma fram senast måndagen 8 juni. Står det " NR" efter namnet i startlistan så har vi noterat din beställning av hemskickad nummerlapp. OBS! Vi varken delar ut eller postar nummerlappar vi ej noterat betalning för. Står det inte " Betalt" bakom ditt namn i startlistan har vi ej noterat betalningen. Klicka här för att komma till Startlistan.

Har man INTE beställt hemskickad nummerlapp kommer man få ett startbevis via email senast fredag 5 juni. Genom att visa upp detta startbevis kan man antingen hämta nummerlappen.

Startbevis - när får jag det
Startbevis skickas ut via email till alla löpare där vi har noterat betalning senast 5 juni 2015 till de som inte har beställt och betalt för hemskickad nummerlapp. För de som beställt hemskickad nummerlapp så postas nummerlappen i början av juni och då behöver de inte startbevis.

När får jag min beställda och betalda funktionströja?
Du hämtar din tröja samtidigt som du hämtar din nummerlapp. Har du beställt hemskickad nummerlapp får du ett värdebevis som du kan använda och hämta din tröja under loppdagen 09-17 på Malmö IP. Det kommer även gå att hämta mot värdebevis på vårt kontor veckan efter loppet. Står det inte "TRÖJA" på startlistan och ditt startbevis har vi inte noterat att du har beställt OCH betalt för tröja. Har vi gjort fel, maila info@malmomilen.se Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Preliminära tider lördagen 13 juni
09.00 - Kansliet öppnar, nummerlappsutdelning etc
12.00 - Tälten på vårt marknadstorg öppnar
13.00 - Start barnloppet
14.15 - Uppvärmning börjar
15.00 - Start på MalmöMilen
15.30 - Första målgång
16.30 - Prisutdelning
16.40 - Målet stänger

Hur fungerar de olika startgrupperna?
Vi har delat in i olika startgrupper för att det ska bli smidigare både vid starten och längs banan. Tanken är att ge alla löparen en chans att nå sina mål. Det går inte att byta startgruppoch du kan inte komma in i en snabbare startgrupp än vad som står på din nummerlapp. Du kan alltid välja en långsammare startgrupp. Vi mäter nettotiden vilket innebär att det är tiden från att du passerar startportalen tills du passerar målportalen som räknas, så vilken startgrupp du står i hindrar inte att du själv väljer önskad hastighet. Vi kommer starta "Elit" och "Under 45 minuter" samtidigt. Därefter kommer vi ha ca 90 sekunders paus mellan sista start i föregående startgrupp innan nästa startgrupp släpps iväg. Det innebär att de som tycker sig hamnat i en för långsam startgrupp kan gå in tidigt i sin startgrupp för att komma långt fram. Då har man fri väg den första vägen och därefter bör startfältet vara hyfsat utspritt.  Startfållorna fylls på bakifrån från Malmö IP-sidan. Om alla respekterar detta tror vi att det blir ett trevligare och jämnare lopp för de flesta.

Finns det tidtagning?
Ja, vi har chiptidtagning i nummerlappen och tiderna publiceras på hemsidan på internet under dagen.

Är banan kontrollmätt?
Ja, av förbundets bankontrollmätare Per Månsson. Det kan dock erkännas att på vår bankartaär inte km-markeringarna exakt. Dock är det i verkligheten på exakta platserna.

När och var kan jag se resultatet?
Direkt på lördag efter din målgång bör du kunna se ditt resultat på internet och på de datorer vi har i sekretariatet. Länk kommer även läggas upp på hemsidan och facebook under dagen.

Har ni någon dator med resultaten på Malmö IP?
Ja, om allt går som vi vill har vi två datorer till förfogande i sekretariatet där man själv kan se sin tid online.

Finns det vätskekontroller?
Givetvis finns det, det kommer finnas två vätskekontroller där vi serverar vatten. En i hamnen och en på Gustav Adolfs Torg, se gärna bankartan. Sedan finns även vatten och dryck till försäljning i start och målområdet.

Finns det farthållare?
Ja, det kommer finnas farthållare som håller jämn kilometerfart, 4:00 min/km, 4:30, 5:00, 5:30 samt 6:00 min / km. De har västar med sin tid på mage och rygg samt ballonger med tiden på vilka bör synas. Häng på dessa för att nå din drömtid.

Finns det omklädningsrum?
Det finns begränsad tillgång både till omklädningsrum, dusch och toaletter på Malmö Idrottsplats och i Tennishallen.

Finns det klädesförvaring?
Ja, vid startplatsen på en av Malmö IP:s läktare kan du lämna in väska / kläder. Öppet 13 - 17. Nummerlappen används för att hämta ut persedlarna senare. Vi ansvarar tyvärr inte för värdesaker. Klockan 17.00 lämnar vi överblivna väskor till vårt kansli.

Går det att ändra namn på löparen?
Ja, vid sekretariatet på tävlingsdagen 9-14 går det att byta namn på och klass på löparen om man har med sig nummerlapp. Den nya löparen kommer då synas i resultatlistan. Det går dock INTE att byta startgrupp. För detta tar vi en avgift på 100 kr som vi skänker i sin helhet till Star for Life.

Det står inte min startgrupp på nummerlappen (eller bara "Under")?
Det får endast plats ett visst antal tecken på raden, har man ett längre namn kan det vara så att startgruppen inte visas eller att det endast visas delar av startgruppen. Färgkodningen stämmer dock och då är det den som gäller. Se längre ner på sidan för att se vilken startgrupp som hör till vilken färg.

Kan man efteranmäla sig?
Till MiniMilen / Barnloppet kommer det gå att efteranmäla sig på plats för 200 kr.

Åker man gratis på bussar och tåg även 2015?
Vi hoppas det, men ännu inget klart!

När bör man vara på plats?
Ska man hämta nummerlappen stänger vi klockan 14 för nummerlappsuthämtning. Uppvärmningen börjar klockan 14.15 och starten går 15.00. Tänk på att då det är väldigt mycket folk i rörelse tar förflyttningar betydligt längre tid än man kan tro. Det kan också vara köer både till klädinlämning, toaletter och att komma in i startfållan. Senast 10 minuter före start bör man ha hittat sin plats i startfållan. Det är nettostart, men starten stängs direkt efter sista löpare i fållan passerat startbågarna.

Var ställer jag mig i startfållan?
Startfållan ligger längs Carl Gustafs Väg och vi har tydliga skyltar vilka måltider olika löpare har. Närmast startlinjen vid Roskildevägen står Elitklassen. Nästa grupp är de som planerar att springa under 40 minuter. Därefter kommer de som planerar springa under 45 minuter. Du ska ställa dig i en grupp som din nummerlapp indikerar.
Vit = Elitklass (måste vara seedad)
Rosa = Under 42 minuter
Lila = Under 45 minuter
Ljusblå = 45-50 minuter
Ljusgrön = 50-55 minuter
Grå = 55-60 minuter
Gul = 60+ minuter
Orange = Barnloppet 1 km

Du kan alltid ställa dig i en startfålla längre bak (långsammare), men aldrig i en snabbare än din nummerlapp visar.

Var händer efter målgång?
Du får din välförtjänta medalj, bjuds på drycker och någon frukt. Sedan har vi lite underhållning från scenen i Pildammsparken, stanna gärna och lyssna på underhållning och prisutdelningen som är 16.30.

Kan man köpa något att äta på Malmö IP?
Det kommer finnas möjlighet att köpa mat och dryck.

Vad har ni för priser?
Vi har olika typer av priser, bär med dig priser, etc. Mer info om detta i vår tidning MilXtra.

Får man något när man går i mål?
Alla som går i mål får en medalj, vitaminkick (äpple, banan) samt dryck.

Kommer det finnas någon underhållning?
Längs MalmöMilen och vid start- och målområden kommer det finnas minst 20 olika underhållningsakter, ungefärlig placering finns på vår Nöjeskarta.

Får man vara utklädd?
Ja, jättegärna - det blir roligare både för löparen och publiken. Som löpare får man en extra boost när folk hejar fram en längs vägen.

Finns ni på Facebook?
Ja, vi har en egen sida du kan gilla och sprida informationen till dina vänner, finns på MalmöMilen 10K

Hur tar jag mig till loppet?
Enklast är att gå, cykla eller åka kollektivtrafik med Skånetrafiken. Om man vill ta bilen går det att parkera på många av kommunens platser, bl a vid Malmö Stadion, Triangeln och Pildammsparken.

Vem är det som anmäler sig?
2014 hade vi en genomsnittsålder på 38.1 år. 42% av löparna är kvinnor.

Kan man springa med hund eller barnvagn?
Nej, då det blir trångt är det en fara både för övriga löpare samt för hunden (barnvagnen). Men vi tipsar gärna om Hundlöpetsom kommer springs vid Bulltofta. Då är hela tanken att man ska springa med sin hund!

Jag kan inte springa - kan jag få pengarna tillbaka?
Läs de regler som finns i våra allmänna villkorsom du kryssade i när du anmälde dig.

Vem är arrangör?
IS-Event (bifirma till i-Strategi AB 556473-7095) tillsammans med Malmö Löparförening.

Vem ska jag kontakta om jag vill veta mer?
Anders Sjöberg - IS--Event - 040-304980 (kontorstid) eller maila info@malmomilen.se Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.